Jadłospis
DZIEŃ TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 | Bułka śniadaniowa (1), masło (7), szynka drobiowa, rzodkiewka, kakao na mleku (7) Melon | Barszcz biały z ziemniakami | Chleb pszenny (1) i razowy (1), masło (7), ser żółty (7), papryka, herbata owocowa |
WTOREK 16.09.2025 | Zacierki (1,3) na mleku (7), chleb mieszany (1), twarożek z miodem (7) Marchew słupki | Manna na rosole | Bułka kanapkowa (1), masło (7), roszponka, schab pieczony, herbata z cytryną
|
ŚRODA 17.09.2025 | Tost na ciepło z szynką i serem (1,7), pomidor, herbata Maliny | Grochówka | Chałka (1,3,7) z masłem (7), budyń śmietankowy (7) |
CZWARTEK 18.09.2025 | Kulki wielozbożowe na mleku (1,7), bułka pszenna (1) i wieloziarnista (1,6,11), masło (7), pasztet drobiowo-wieprzowy (1,3), ogórek Śliwka | Zupa brokułowa z ziemniakami | Angielka (1) z serkiem homo (7), herbata z cytryną |
PIĄTEK 19.09.2025 | Chleb pszenno-żytni (1), serek śmietankowy (7), pomidor, kawa Inka na mleku (1,7) Miks owoców | Jaglanka | Jogurt owocowy (7), wafle ryżowe (1) |
W każdej sali dzieci mają nieograniczony dostęp do wody pitnej.
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE
A: alergeny z tabeli Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.
1.Zboża zawierając gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam